Related Posts with Thumbnails

Głosy rewolucji żywnościowej

Co druga moja znajoma odchudza się, ćwiczy z Chodakowską, Mel B... albo jest na kolejnej diecie cud... presja wakacji... jeszcze jest szansa pokazać płaski brzuszek i jędrne ciało w bikini... Moda na bycie fit... niestety nie zawsze idące w parze ze zdrowym trybem życia.... Jeśli Wy też, chcecie zmienić swoje życie, dietę... polecam Głosy rewolucji żywnościowej.


John Robbins, założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności, przeprowadza rozmowy z 21 niezależnymi, bezstronnymi, światowej sławy ekspertami od odżywiania, diet i chorób przewlekłych o tym, jak wielkie znaczenie ma to, co znajduje się na naszych talerzach. Książka dzieli się na kilka części, z których każda porusza inny aspekt dotyczący wpływu jedzenia na sfery naszego życia. Przystępna forma wywiadów,sprawia, że książkę się dobrze i szybko czyta z pauza na refleksję. Po raz kolejny utwierdziłam się w słusznym wyborze diety, okazuje się, że wiele problemów nękających ludzi i środowisko można w znaczący sposób ograniczyć przez przejście na sposób żywienia oparty na roślinach. Zapewniam Was, że książka nie jest tendencyjna i indoktrynująca, by zaniechać jedzenia mięsa...


Dzięki tej (...) dowiesz się, w jaki sposób twoje wybory żywnościowe mogą pomóc zapobiec dalszym zmianom klimatycznym, wyeliminować globalny głód, pozostać w zgodzie z twoimi najgłębszymi wartościami, zapobiegać chorobom, a nawet je cofać, czy też po prostu pomóc ci czuć się zdrowo i być pełnym energii, a także wpłynąć na los zwierząt hodowlanych. Odnajdziesz tu dosłownie kopalnię informacji i praktycznych wskazówek, dlaczego i jak dokonywać świadomych, pozytywnych wyborów żywnościowych. Otrzymasz w pigułce dane o najważniejszych kwestiach dotyczących odżywiania, jak jakość przetworzonej żywności, wegetarianizm, GMO, nowe modele produkcji żywności czy Sprawiedliwy Handel. 



Ta książka, to rewolucyjny manifest, nawoływanie o świadome wybory konsumenckie, etyczne jedzenie, wspieranie lokalnych inicjatyw i produktów oraz prowadzenie takiego trybu życia, który nie szkodzi naturze, a współpracuje z nią. Nasze codzienne wybory żywieniowe oraz świadomość, w jaki sposób to, co kupujemy i jemy wpływa na zdrowie, środowisko naturalne i działania przemysłu żywnościowego. Jak się okazuje Feuerbach jest wiecznie żywy... "jesteśmy tym co jemy"


Możemy pomóc zapobiec dalszym zmianom klimatycznym; 
Jesteśmy w stanie wyeliminować globalny głód i pozostać w zgodzie z twoimi najgłębszymi wartościami; 
Możemy zapobiegać chorobom, a nawet je cofać;
Możemy poczuć się zdrowo, witalnie i pełni energii; 
Możemy wpłynąć na los zwierząt hodowlanych.

Przyłączacie się do rewolucji żywnościowej? Rewolucji na talerzu?



0 komentarze :