PSTRĄG W KOPERKU I PIECZONE ZIEMNIAKI
Dziś kolejny dzień upałów...lekki wczesny obiad i oczekiwanie upragnionego spaceru...Dziś w kuchni króluje pstrąg:) z pieczonymi ziemniakami i sałatką z cukinii:) W mieszkaniu wciąż unosi się zapach koperku i cytryny...A Viki pałaszowała rybkę, aż jej się uszy trzęsły
składniki:
wypatroszony pstrąg pęczek koperku
cytryna
czosnek
sól, pieprz
przyprawa do ryby
masło
Rybę natrzeć solą, przyprawami i masłem wymieszanym z czosnkiem, koperkiem i otarta skórką z cytryny Do środka włożyć pęk koperku i kilka plasterków cytryny. Ryby zawinąć w folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut.
Na patelni smażymy podgotowane w mundurkach, pokrojone w ćwiartki ziemniaki z koperkiem i czosnkiem. Tak przyrządzone ziemniaki nie chłoną tłuszczu i są naprawdę pysznym dodatkiem
W wolnej chwili szykujemy sałatkę z cukinii, pomidora, papryki wymieszanych z garścią czarnych oliwek, wszystko oprószone pietruszką, miętą, bazylią, solą, wyciśniętym czosnkiem i skroplone cytryna i oliwą z oliwek
SMACZNEGO, MIŁEJ KONSUMPCJI:)!
0 komentarze :