Related Posts with Thumbnails

Łosoś w cieście francuskim

Prosto, pysznie, efektownie... Zdradzę Wam, że nawet w prodiżu się da ( wiem, bo tak własnie robiłam). Filet z łososia z zielonym szpinakiem, zawinięty w gotowe ciasto francuskie, zapiekany w piekarniku.


składniki:
  • filet z łososia
  • szpinak
  • czosnek
  • pieczarki
  • ciasto francuskie
  • oliwa
  • sól, pieprz do smaku


Na oliwie podsmażamy szpinak z czosnkiem i pieczarkami. Filet z łososia umyć, usunąć skórę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem. Cisto francuskie dzielimy na dwie części i nakłuwamy widelcem. Układamy rybę, przykrywa,y wystudzonym farszem szpinakowym. Przykrywamy ciastem, sklejamy rogi. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez ok. 25 minut. 








0 komentarze :