Jaglane Rafaello
Raffaello... praliny marki Ferrero. Kuliste, rozpływające się w ustach... migdał otoczony białym kremem mlecznym, posypany wiórkami kokosowymi... mmmm...pycha i hasztag #omomnomnonom... Pycha... chyba, że ktoś nie lubi kokosa ofkors :) Mam dziś dla Was alternatywę dla sklepowych pralinek. Rafaello z kaszy jaglanej. Niedoceniana kasza jaglana posiada właściwości oczyszczania organizmu z toksyn, przy czym dostarcza mu niezbędnych witamin, soli mineralnych, białka i cennych węglowodanów złożonych. Tak więc sami widzicie zdrowo i smacznie... słodycze idealne dla łasucha na diecie :) Nowy rok, wszyscy skalpel, deska, Chodakowska, Lewandowska, Mel B, diety cud, lodówka po brzegi wypełniona powietrzem i koktajle usuwające toksyny... Umówmy się kasza, to nie słodycze, moje Rafaello nie tuczy... idzie w cycki... polecam :) !
Składniki :
* czubata szklanka kaszy jaglanej
* 1 puszka mleka kokosowego
* 1 cukier waniliowy
* wiórki kokosowe
* migdały
Kaszę przelewamy na sicie wodą, dokładnie płuczemy, co usunie goryczkę. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i dodajemy do niego kaszę i cukier. Gotujemy, mieszając przez około 20 minut.
Kiedy kasza będzie miękka dodajemy do niej drobne wiórki kokosowe. Masę mieszamy, studzimy, a następnie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Z masy formujemy kulki wkładając w w środek migdał, na koniec obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Smacznego :)
0 komentarze :