Terapia sokowa - czas na juicing
Juicing – ta moda podbija świat! Świeżo wyciskane soki ze świeżych owoców i warzyw to jeden z najnowszych trendów kulinarnych. Są prawdziwą bombą witaminową, wzmacniają odporność, dodają energii i urody, oczyszczają organizm z toksyn, są niskokaloryczne i po prostu bardzo smaczne. A możliwości łączenia smaków jest nieskończenie wiele…
"Terapia sokowa - czas na juicing" Erica Quon i Briany Stockton... Piękna, smaczna, pełna inspiracji książka. Dieta sokowa jest smaczna, lekka i przyjemna... Pijąc własnoręcznie przygotowany sok nie tylko zdrowo się odżywiamy i chudniemy (!), ale również odczuwamy korzystny wpływ na nasze samopoczucie i wygląd zewnętrzny. Ponad 90 przepisów na świeżo wyciskane soki z warzyw i owoców. Podzielone są na cztery kategorie: soki pobudzające metabolizm, soki dodające energii bazujące na składnikach bogatych w błonnik i tłuszcze, soki oczyszczające oraz soki wzmacniające odporność. Najzdrowszym rozwiązaniem jest porzucenie produktów, które znajdziemy na sklepowych półkach i picie samodzielnie przygotowanego soku... Każdy rozdział książki poprzedzony jest krótkim wstępem opisującym, jakie soki w nim znajdziemy i czemu mogą służyć. Autorki piszą o tym, dlaczego pić soki, jakie korzyści z tego płyną, kiedy je pić i jak... Ilość kombinacji jest dowolna i to, co znajdziemy w tej publikacji śmiało może służyć za bazę i inspirację do tworzenia własnych kompozycji smakowych.
"Przygotowywanie soków w domu - zamiast kupowania gotowych, w butelkach - to podwójna korzyść: otrzymujemy nie tylko przepyszny płyn, ale także miazgę lub pulpę. Można ją wykorzystać na wiele sposobów: jeśli pochodzi z warzyw robimy z niej buliony, a jeśli z owoców - nadzienie do muffinów. Z kolei resztki orzechów to doskonały dodatek do sałatek lub ciasteczek."
0 komentarze :