Łosoś w cieście francuskim
Prosto, pysznie, efektownie... Zdradzę Wam, że nawet w prodiżu się da ( wiem, bo tak własnie robiłam). Filet z łososia z zielonym szpinakiem, zawinięty w gotowe ciasto francuskie, zapiekany w piekarniku.
składniki:
- filet z łososia
- szpinak
- czosnek
- pieczarki
- ciasto francuskie
- oliwa
- sól, pieprz do smaku
Na oliwie podsmażamy szpinak z czosnkiem i pieczarkami. Filet z łososia umyć, usunąć skórę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem. Cisto francuskie dzielimy na dwie części i nakłuwamy widelcem. Układamy rybę, przykrywa,y wystudzonym farszem szpinakowym. Przykrywamy ciastem, sklejamy rogi. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez ok. 25 minut.
0 komentarze :